A Star Wars Múzeum

9/24/2023

Van egy gonosz eltitkolt apád? Nem szereted a homokot mert túl durva és ingerlő? Vagy esetleg mindig is egy olyan hajóra vágytál ami másfélszer gyorsabb a fénynél és egy pillanat alatt ráz le Birodalmi cirkálókat? Vagy csak szimplán lázba hoznak a világító kardok? Akkor neked a Star Wars múzeumban van a helyed!

Írta: Brugós András

Budapest 5. kerületében található a Csillagok Háborúja múzeum, ahol a vérbeli fanatikusok az idézgetés, a szájtátogatás és a folyamatos vigyorgáson kívül egy interaktív Star Wars kalandban is részt vehetnek. A bejáratban azonnal Han Solo kapitány életnagyságú szobra elé ülhetünk be. A baráti árú jegy kiváltása után az első teremben Leia hercegnő diplomáciai hajóján találjuk magunkat. Ebben a teremben kapjuk meg a küldetésünket is, ami végigkísér minket a kiállítás termein. A második szoba tematikája már áttér a sötét oldalra, ehhez igazodva változik a díszlet is, diplomáciai hajóról a Halálcsillag folyosójára. Ikonikus karakterek, eredeti kellékek és rendkívül részlet gazdag makettek között sétálhatunk el az utolsó terembe, ami a Tatooine kopár sivatagának urának, Jabba palotájába repít minket. Az utolsó teremben lezárul az interaktív küldetés is és elérünk a kiállítás legszórakoztatóbb részéhez. Barátainkkal családtagjainkkal itt végre Jedi vagy Sith bőrbe bújhatunk és valósághű lézerkardokkal harcolhatunk, pózolhatunk és fotózkodhatunk.

Összességében a Star Wars múzeumot nem csak a fanatikusoknak, de olyan érdeklődőknek is ajánlanám, akik nem olyan jártasak a témában, mert ez a kaland biztosan meghozza majd a kedvüket, hogy jobban megismerjék ezeket a történeteket réges régről, egy messzi-messzi galaxisból.