CAMPUS 2023

6/21/2023

A Campus Fesztivál egy hazai zenei és kulturális esemény, amelyet először 2013-ban rendeztek meg Debrecenben, Magyarországon. Azóta évente megrendezik a városban, és a hazai fesztiválok között kiemelkedő helyet foglal el.

Írta: Hollósi Andor

Az első Campus Fesztivált 2013-ban rendezték meg a Debreceni Egyetem Campusán, és már az első évben hatalmas sikernek örvendett. A fesztivál három napig tartott, és számos zenei előadót, előadócsoportot, DJ-t és egyéb művészeti produkciót fogadott. A színpadokon olyan ismert előadók léptek fel, mint a The Prodigy, a Hurts, a Parov Stelar és a Tankcsapda.

A Campus Fesztivál vonzereje azóta is növekszik. A későbbi években a fesztivál területe bővült, és több színpadot, kulturális programot és egyéb szórakoztató tevékenységet kínáltak a résztvevőknek. A fesztivál különféle zenei stílusokat fogad el, beleértve a popot, a rockot, az elektronikus zenét, a hip-hopot és még sok mást. Emellett számos művészeti és kulturális programmal, filmvetítésekkel, előadásokkal és workshopokkal várják az érdeklődőket.

A Campus Fesztivál fontos része a debreceni kulturális és társadalmi életnek. A város lakói mellett számos diák és látogató érkezik a fesztiválra, ami egy fantasztikus közösségi élményt kínál mindenkinek. A különböző színpadokon zajló koncertek és előadások mellett a fesztivál teret ad az új tehetségeknek is, akik bemutathatják tehetségüket a nagyközönség előtt.

A Campus Fesztivál az évek során egyre népszerűbbé vált, és ma már az egyik legnagyobb zenei és kulturális esemény Magyarországon. A rendezvényre több tízezer látogató érkezik minden évben, akik élvezhetik a jó zene, a különféle programok és a közösségi élményt.

A Campus Fesztiválon fellép a legtöbb magyar fellépő és számos külföldi előadó is, úgyhogy garantáltan mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot. A hazai előadók közül megtalálhatjuk a Azahriah-t, aki már most legenda, nem sztár. A hölgyek legnagyobb kedvencét, Dzsúdlót. A hazai hip-hop szféra jelenlegi legnagyobb alakja, Beton Hofi. Az elmúlt idők retro stílusához visszanyúló ValMar, emellett jó barátjaik Manuel, TDanny és Bruno x Spacc. A régi motorosok közül még fellép a Bagossy Brothers, a Carson Coma, a Halott Pénz, Horváth Tamás, Majka és még sokan mások. A hazai élvonal mellett ismét külföldi előadók is színesítik a fellépői listát. Zaz, Robin Schulz, Parov Stelar, ATB, Minelli, Kerala Dust és Tommy Cash.

Időpont: 2023. Július 19.-23.
Helyszín: Debrecen
Jegyvásárlás: https://jegy.campusfesztival.hu/

További információkért látogass el az Campus weboldalára!

A fesztivál ötlete a Debreceni Egyetem diákjainak és oktatóinak fejéből pattant ki. Az első Campus Fesztivált a város és az egyetem közös erőfeszítéseivel valósították meg. Céljuk az volt, hogy egy olyan eseményt hozzanak létre, amely összehozza a diákokat, a város lakóit, valamint a környező régiók látogatóit.