FEZEN 2022

7/2/2022

Ha felütöd az interneten a „mit csináljak a nyáron” nagy kérdését, a mindenhol ismétlődő strandolás-és-napozás forradalmi ötlete (mert amúgy kinek jutna eszébe) mellett elkerülhetetlen, hogy a felsoroltak között összefuss a koncertek javaslatával is. Ezek gyűjtőhelye pedig mi más lenne, ha nem a nyár legnagyobb fesztiváljai?

Írta: Á. Tóth Hédi

A FEZEN július 27. és 30. között várja látogatóit megszokott színterén, a székesfehérvári vasútállomástól nem messze (ezáltal vonzó lehetőségként mutatkozva az esetlegesen más városból érkezők számára is). A fesztivál idén az „F25” nevet viseli, a rendezvény 25 éves jubileumának tiszteletére. 

A FEZEN – hosszabb elnevezésén a Fehérvári Zenei Napok – az évek során már nemzetközi szinten is számontartott eseménnyé nőtte ki magát, olyan nagy nevekkel, mint a finn Nightwish vagy épp a német Scooter. Természetesen hazai előadókban sem szűkölködik a kínálat, a színpadokon dalra fakad például Beck Zoli is a 30Y-nal, de ugyanezen a napon Krúbi is felégeti rímjeivel a fehérvári pódiumot. Emellett találkozhatunk Azahriahval és a Carson Coma tagjaival is, vagy épp az Elefánttal együtt üvölthetjük a Sokáig vártalakot.

A könnyű megközelítés mellett – mivel Fehérvár mind Budapesttől, mint a Balatontól nagyjából egy óra vonatútra van -, a fesztivál hihetetlenül vonzó lehet a nyárra leégett diák-sorstársaim számára is (és még csak július van!), hiszen a huszonezres bérlet elég pénztárcabarátnak számít a hasonló kaliberű többnapos események sorában.

Emellett a szervezők létrehoztak egy úgynevezett „bulibérletet” is, ami a fesztivál péntek és szombati napjaira váltható kétnapos bérletet takarja. Ez a munkától elszakadni vágyóknak is remek lehetőség, mely egy vasárnapi napot azért még biztosít az alvásra és a másnaposság kezelésére, mielőtt hétfőn újraindul a meló.

Jegyeket és bérletet az alábbi oldalon válthattok:

https://tixa.hu/fezen2022

A Facebook-eseményhez pedig katt a következő linkre:

https://www.facebook.com/events/248548403845763

Nem is ragoznám tovább, gyertek, és ott tali! 😉