Ma este Színház! – ugye Te is ott leszel?

4/3/2024

Szívesen járnál gyakrabban színházba, de a rohanós hétköznapok forgatagában nem tudsz hetekkel előre tervezni? Esetleg nem fér bele a kiadásaidba egy teljes árú színházjegy? Képzelj el egy világot, ahol az előadás napján is tudsz jegyet vásárolni kényelmesen, sorban állás nélkül, ráadásul féláron! Mindez persze már nem csak egy álomkép, hanem a Ma este Színház! által nyújtott lehetőség.

Írta: Varga Tímea

Gondoljunk csak bele, miért is olyan zseniális ez a vállalkozás? Ahogy telnek az évek - a sok globális behatás következtében is – a színházak jelentősége egyre inkább csökkenő tendenciát mutat. Bizonyos színházakban már kevesebb az állandó látogató, hiszen a fiatalabb generáció inkább választ egy minél gyorsabban elérhető filmet vagy sorozatot a különböző streaming felületeken. Sokan pedig tervezés hiányában, vagy csupán anyagi megfontolásból döntenek úgy, hogy színház helyett inkább a jól bevált mozit választják, amely bár szórakoztat, elveszi a színházi légkör és élmény pótolhatatlan hangulatát.

Éppen ezért, a Ma este Színház! weboldala, www.maesteszinhaz.hu nagy segítséget jelenthet mindazoknak, akik nem szeretnek annyira előre tervezni, emiatt nem tudnak időben lecsapni egy-egy jegyre. Ha pedig el is jutnak a jegyvásárlásig, az adott színdarab jegyárai nem férnek bele a büdzséjükbe. A weboldal nyújtotta spontánság és lazaság az, ami annyi vásárlót meggyőzött már, és ami minden kaotikus élettel rendelkező fiatalt újra a színház falai közé tud csalogatni.

Ez a sikersztori két vállalkozó szellemű fiatal barátról szól. Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila 13 évvel ezelőtt, egy átlagos januári estén leültek két üveg bor mellett beszélgetni, hogy megtárgyalják három-három vállalkozásötletüket. Mondanunk sem kell, a hat ötletből egy sikeresen hódította meg az alapítók életét, és persze azóta az egész országét is. Bár akkoriban mindez még csak egy laza hobbinak indult, gyorsan világossá vált számukra, hogy itt nem csak egy egyszerű szabadidős foglalkozásról van szó. Így vált a Ma este Színház! egy szenvedéllyé és egy teljes munkaidős vállalkozássá is. Az egyedülálló ötlet lényege, hogy last minute elérhető – akár megmaradt, akár visszamondott – jegyeket lehet féláron megvásárolni az előadás napján. Akkor sem kell aggódni, ha kedvenc színházunkhoz ragaszkodnánk, hiszen vidéken jó néhány, Budapesten pedig majdnem az összes színházzal együttműködésben állnak. Többek között a Vígszínházzal, a Nemzeti Színházzal és a mindig jókedvű estéket biztosító Dumaszínházzal is.

Ne feledjük, a kultúra és a szórakozás nem ismerhet határokat, a Ma este Színház! segítségével pedig már akkor sem, ha a pénztárcánkról és a naptárunk zsúfoltságáról van szó. Vagyis, ha nincs programod ma estére, nézz körül a www.maesteszinhaz.hu színházjegyei között, biztosan találsz majd olyat, ami maradandó emléket biztosít számodra!