Mutasd meg, mit tudsz!

Vetélkedőszobában jártunk

12/8/2023

Ki tudod olvasni a költők nevét anagrammákból? Esetleg jártas vagy a filmek és hírességek világában? Ha te is kiszakadnál a vizsgaidőszak okozta fáradalmakból egy órácskára, ne hagyd ki Magyarország első vetélkedőszobáját!

Írta: Varga Tímea

A játékvezetőnk nagyon kedves volt, végig jókedvűen és türelmesen élte át velünk a vetélkedés minden mozzanatát. Rengeteg témakör áll rendelkezésre, ebből általában nyolcra vagy tízre van idő az egy óra leforgása alatt, de bárki hosszabbíthat, lehet akár 1,5-2 órás kvízt is foglalni. Sőt, a helyszínen még 4 szabadulószoba is van, ha valaki egy komolyabb, kombinált 2-3 órás csapatépítő programot szeretne szervezni.

Tíz darab kérdést kaptak a csapatok minden körben a játékvezető által megadott témakörből, a válaszadásra nincs sok idő, így sietni kell. Segítségképp kivetítőkön lehet követni, hogy mikor érkezik új kérdés, ki szeretne válaszolni és minden kör végén meg lehet tekinteni a csapatok állását.

A játék talán egyik legizgalmasabb része a válaszadás. Filmbe illő érzést nyújt, mikor egy kérdésre valaki tudja a választ és mindenkit megelőzve elsőként nyomja meg a piros gombot. A válaszadással azonban óvatosan, ha rossz válasz hangzik el, könnyen a sor végére csúszhat a csapat pontszáma, így érdemes megfontoltan, mégis gyorsan cselekedni. A kérdések a könnyűtől egészen a (számunkra) haladó szintig terjedtek, de a nehezebb kérdéseknél mindig kaptunk segítséget, amivel már könnyen tovább tudtunk haladni. Sokan indultunk úgy az estének, hogy „jajj, én nem fogok tudni semmit”, mégis mindenki valamilyen szintű sikerélménnyel és büszkeséggel távozott a programról, pontszámtól és helyezéstől függetlenül. A vetélkedés abszolút a szórakozásra épül, nem műveltségi jellegű, a rossz válaszokon is inkább csak nevettünk, így senkinek nem kell félnie attól, hogy esetleg nem elég művelt a kérdésekhez, vagy, hogy a rossz válaszok miatt kiesik a játékból. Mindenki szabadon megvillanthatta tudását és reakcióképességét, nem utolsó sorban pedig sokat tanultunk a különböző kérdésekből és a plusz információkból, amelyek segítségképpen elhangoztak.

Egy csütörtök estén, a Kanyar diákszervezet elindult a budapesti Ernő utcában található Vetélkedőszobába. Húsz fős társaságunknak nagyon kedves fogadtatásban volt része, már az első perctől kezdve éreztük, hogy itt nagyon jól fogjuk érezni magunkat. Két-három fős csapatokba lettünk osztva, mindenki szabadon választhatott csapatnevet, majd minden résztvevő kapott egy saját piros vagy zöld gombot, ami igazán megadta a kvízcsata tévébe illő élményét. A játékszabályok ismertetése után pedig kezdődhetett a játék.

A Vetélkedőszoba mindenki számára egy jó lehetőség, aki egy laza és közös játékélményt keres, vagy szimplán csak egy esti programra vágyik barátaival. Kicsiknek és nagyoknak is ajánlott.