SZIGET - 2022

The Island of Freedom

7/15/2022

Augusztusra közeledve sokunkban előtörhet megannyi fesztivál és hosszú éjszakába nyúló bulizások után a kimerültség és a fáradtság. Az év ezen szakaszára érve indul csak el igazán a végső nyári menet, amikor mindenki felszívja magát (MAGÁT!). Az emberek próbálják kihasználni azt a szabadidejüket, ami még az ősz kezdetéig hátra maradt és egy utolsó tánccal koronázzák meg mindazokat az élményeket és azt a szabadságérzetet, amit ez a csodaszép évszak kínál számunkra.

Írta: Hollósi Andor

Három év kényszerszünet után, 2022-ben ismét visszatér Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, a Sziget Fesztivál. A fesztivál helyszínéül az Óbudán található Hajógyári-sziget szolgál, idén augusztus 10-15. között kerül megrendezésre az egy héten át tartó nonstop party hullám, sok száz programmal, amire évente több mint félmillió fesztiválozó kíváncsi világszerte.

Arctic Monkeys, akinek megannyi klasszikus slágere után jövőre érkezik az új albuma. A fesztiválozók már most betekintést nyerhetnek az együttes egyes új számaiba. Dua Lipa, akinek Grammy-díjas lemezére tombolhatjuk ki magunkat és énekelhetjük párunknak vagy kiszemeltünknek a „One kiss is all it takes”-et. Calvin Harris, aki az elektronikus zeneipar egy nagy zsenije, DJ, producer és énekes, megannyi közreműködéssel olyan előadókkal, mint Pharrell Williams,

vagy éppen Dua Lipa. Justin Bieber, aki tinikorszaka utáni negatív kritika hullám óta az egyik legnagyobb és legkedveltebb, Grammy-díjas előadó művészé vált. Kings of Leon, a családi zenekar könnyedebb és klasszikus blues, rock számokért felelősek, akik idén érkeztek új lemezükkel. Tame Impala, Bastille, Steve Aoki, Anne-Marie, és még sokan mások.

A külföldi előadók mellett a Sziget Nagyszínpadján láthatjuk először a Z generáció kettő ikonját, Azahriaht és Desht, akik a legfrissebb A ló túloldalán című közös lemezükkel készülnek, új köntösbe ágyazva. Ha ez még nem lenne elég, az este szenzációja, hogy itt fog landolni a páros közös produkciója Dzsúdlóval. Mellettük a Bagossy Brothers Company is megkapta a lehetőséget a Main Stage-n, a gyergyószentmiklósi zenekar energikus és közösségcentrikus számaival váltak népszerűvé Magyarországon, és a kárpát-medencei magyarság körében. Fennállásuk óta első Szigetes fellépésére készül a Carson Coma is, egyből a főszínpadon, akiknek az életfelfogása egybecseng a fesztivál szellemiségével. Mellettük még találkozhatunk Krúbival, Beton Hofival, a Random Trip-pel és még sokan másokkal.

Izgalmas helyszínek, izgalmasabb programokkal

A Sziget Fesztivál a Nagyszínpadi fellépőkön túl rengeteg és annál színesebb programokat nyújt az idelátogatottak számára. A Cirque du Szigetnél zsonglőrökkel, kötéltáncosokkal, akrobatákkal, artistákkal, kortárs táncművészekkel találkozhatunk, ámulatba ejtő mutatványokkal. A dropYard a Sziget legújabb helyszíne, ahol hip-hop előadókat hallgathatunk és Európa legjobb break táncosait szemlélhetjük meg testközelből. Ha a feltörekvő rock zenekarokkal, DJ-kel, zenész tehetségekkel szeretnénk megismerkedni, akkor az Európa Színpadon a helyünk. Ezek mellett még számos helyszíne lesz a Szigetnek, ahol a show és a hangulat nemhogy akadály, hanem egyenesen az alapja a fesztivál hangulatának megteremtésében: Water Puppet Show, Nagy Utcaszínház, Sétáló Utcaszínház, Sziget-Comedy

A Sziget Fesztivállal kapcsolatban további információkért keressétek az alábbi linkeket, ahol megtaláljátok a programokat napi bontásban, emellett a jegyeket és bérleteket is, és amennyiben felkeltettük az érdeklődéseteket, kövessétek be az Instagram és Facebook oldalakat is.

A SZIGET Fesztivál hivatalos honlapja: #SZIGET2022 – The Island of Freedom (szigetfestival.com)

A SZIGET Fesztivál hivatalos Facebook oldala: Sziget Festival Official - Kezdőlap | Facebook

A SZIGET Fesztivál hivatalos Instagram oldala: Sziget Festival (@szigetofficial) • Instagram-fényképek és -videók

Bérleteket, jegyeket és egyéb szolgáltatásokat pedig keressétek az alábbi linken: #SZIGET2022 – Jegyek (szigetfestival.com)